3 Mayıs 2010 Pazartesi

Sanırım en zoru duygularını ifade edemeyen insanların işi.
Seviyorum sevdim severim diyemiyorsak yaşıyoruz sayılmaz. Nefret ediyorum bile en kolay duygudur dile getirilen. Birçok kez nefret eder çok az severiz. Çoğumuz kendini bile sevemez şu hayatta. Nerede olumsuz yönü var gider onu bulur. Baktı işler yolunda gitmiyor döner yolundan. Kendine bir saygısızlık daha yapar. Yeni yalanlar söyler. Ben iyiyim muhteşemim der durur. Kim inanıyor bu yalanlara? Sizi tanıyanlar mı sanıyorsunuz? Sizi tanıyan kişiler sizi eksilerinizla artılarınızla kabul eden kişilerdir. Yalanlarınıza inanan kişiler değil. Yalanlarınızı benimseyen kişiler sizi gözlerinde sizin anlattıklarınızla yaşatan kişiler inanın sizden daha aşağıda ki basamakta durur. Bir dakika! Bun zaten biliyor olmalısınız! yoksa yanınızda neden böylesi insanların dolaşmasına izin veresiniz ki? İnsanlar kendi kurgusal dünyalarında yaşamak ister. Herkes kendini en tepede görür. Buna herkes dahildir. Sokakta top oynayan çocuk kendini Messi'nin yerine koyar topa her vuruşunda. Staddan akış sesleri gelir kulağına. İçinde delice çocuksu bir heyecan başlar. Yüzü gülümsemesi ile aydınlanır.
Çocuk büyür bir yerde işe başlar. Patronları vardır. Her zaman daha iyisini isteyen patronlar...Bir süre sonra hayali değişir. O patron koltuğunda görür kendini. Belki altındakilere eziyet etmez ama o koltuk onundur artık. Bununla yaşar insan. Sonra arada gerçeği kavrar zihni. Acı gerçek canını yakar. Vaz geçer düşünmekten kabullenmedaha zordur çünkü. Bu süre hızla geçer. Ardından reklam konularını bile arkasında bırakacak hayalgücüne geri döner.

Budur değil mi? İnsanlar doğar yaşar hayalkurar ve ölür.
Herkesin binlerce hayali var. Bazıları büyürken kaybediyor hayalgücünü. Daha çok acıyor canı. Tutunacağı birşey kalmıyor kim bilir belki ondandır. Yinede gerçeklere tutunup zararsız hayaldünyasında yaşayanlar var.
Gerçekten kopmadan hayaldünyasını kağıtlra döken dizginleyen kişiler. Çok satanlara bakın. Hepsi öyle kişiler. Hepsi hayalgücünü dizginlemiş onu yöneltecek bir yer bulmuş ve bazıları bundan delice para kaldırmıştır. Herkes duygularını hayalgücünü dizginleyebilse doğru yollarla bunun üstesinden gelse kimse zorluklar yaşamazdı.
Kimse incinmez kimse kayıplar yaşamazdı.

Belki buraya kadar okudunuz. Ama okumak her zaman anlamlı olamıyor. Umarım buradan bir şeyler anladınız. Umarım derdim anlatabildim.

A.A.